Jdi na obsah Jdi na menu

Kváskové buchty

Zvolte si náplň dle svého vkusu, my jsme měli povidlové a s marmeládou bez cukru.

 

300 g kvásku - jak dělám kvásek, si přečtěte tady - jen první 3 odstavce, dál přidejte suroviny níže uvedené

300 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky

špetka soli

nastrouhaná kůra z půlky bio citronu

100 ml vody

5 lžic oleje

6 lžic sladu

na špičku nože pravé vanilky

 

Vykynutý kvásek smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme dál kynout. Při pokojové teplotě mi stačí většinou pěkně nakynout tak za 3-4 hodiny.

Po vykynutí si těsto přendáme na pomoučený vál a lehce rozválíme na tloušťku cca 4 - 5 mm, nožem rozkrájíme na čtverce, na které lžičkou klademe náplň.

Jednu stranu přehneme přes druhou a zbývající 2 strany stočíme pod buchtu.

Buchty dáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě chvíli necháme v teple nakynout. Pak potřeme lehce olejem.

Vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 20 minut při teplotě 180°C.

Čas i teplota jsou orientační, každá trouba peče trochu jinak.

 

Po vychladnutí buchty přes sítko pocukrujeme sušeným sladem.

V závislosti na druhu mouky můžete potřebovat více či méně mouky, než je uvedeno.

Těsto by mělo být tužší, aby se dalo válet, ale ne úplně tuhé. Pokud by se vám povedlo moc řídké, zkuste při válení zapracovat mouku navíc.

A nezapomeňte - pokud těsto kyne moc dlouho, pravděpodobně bude kyselé.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář