Jdi na obsah Jdi na menu

Kváskové lívanečky s burizony

Díky přidaným burizonům jsou lívanečky ještě lehčí a nadýchanější.

 

200 ml aktivovaného kvásku ( nechávám aktivovat přes noc )

- k němu přidáme 250 ml mouky ( já použila celozrnnou pšeničnou, dobrá by byla i špaldová či ječná )

špetka soli

2 lžíce oleje

150 ml vody

3 lžíce kokosového cukru nebo rýžový sirup

1/2 hrnku burizonů

 

Vše smícháme a necháme ještě cca 3 - 4 hodiny kynout. Závisí na teplotě v místnosti, ale čím déle bude těsto kynout, tím bude kyselejší. Těsto nemá být úplně řídké ale také nesmí být úplně hutné.

Potom na rozpálené nepřilnavé pánvi ( můžeme lehce vymazat olejem ) smažíme lívanečky.

Já těsto nabírám vařečkou, kterou nechávám v těstě při kynutí.

Jakmile se začnou v lívanečku dělat bublinky, je čas ho otočit.

 

Lívanečky se dají podávat na 100 způsobů - my jsme měli tyto s domácítřešňovým džemem bez cukru a tvarohem

                                                                     - můžete je posypat skořicí a polít medem či rýžovým ( datlovým ) sirupem

                                                                     - můžete je doplnit drobným ovocem ( jahody, borůvky...) a rýžovou šlehačkou 

 

Jestli se vám lívanečky zamlouvají, sdílejte tento receptheart

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Kváskové lívanečky s burizony

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář