Jdi na obsah Jdi na menu

Květáková polévka s dýní

 

Jednoduchá ale překvapivě chutná polévka.

 

1/2 květáku

1 tuřín

1 menší mrkev

50 g dýně Hokkaido

cca 1/2 l zeleninového vývaru

sůl, popř. umeocet

 

Květák rozebraný na růžičky dáme vařit společně s oloupaným a na malé kousky nakrájeným tuřínem a mrkví do vroucího osoleného vývaru.

Po chvíli přidáme pokrájenou dýni, která se nemusí vařit tak dlouho a po změknutí zeleniny polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.

Můžeme dochutit umeoctem a na talíři posypat zelenou natí.

V našem případě jsem polévku doplnila pečenou červenou řepou a posypala jarní cibulkou a řeřichou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář