Jdi na obsah Jdi na menu

Květákový mozeček s tofu

1 velká cibule

4 lžíce nastrouhané dýně

1/2 menšího květáku

velká naběračka zeleninového vývaru

1/2 lžičky kurkumy

1/4 lžičky mletého kmínu

čtvrt balíčku bílého tofu

olej, sůl, umeocet ( nemusí být )

 

Květák rozebraný na růžičky vaříme v osolené vodě s kouskem mořské řasy do měkka, ale aby se přímo nerozpadal.

Tofu povaříme 5 minut ve slané vodě a necháme okapat.

Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli do zlatova, osolíme a přidáme k ní na hrubo nastrouhanou dýni.

Chvilku smažíme, přisypeme kurkumu a kmín a  pak zalijeme vývarem a dusíme do vyvaření vývaru. Dýně se stane lehce mazlavou a bude nám v pokrmu suplovat vajíčka.

Potom smícháme s uvařeným květákem a rozdrobeným tofu.

Můžeme ochutit pár kapkami umeocta a posypat petrželkou či pažitkou.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář