Jdi na obsah Jdi na menu

Makovec s jablky

Díky jablíčkům je makovec šťavnatější a díky čirokové mouce zdravější než klasická varianta.

 

2 hrnky mletého máku

2 hrnky čirokové mouky

3 střední jablka

1 kypřící prášek

strouhaná kůra z půlky bio citronu

špetka soli

1/4 hrnku oleje

1 vejce

cca 5 lžic oblíbeného sladidla ( slad, sirup, med )

voda 

 

Smícháme olej s vejcem a sladidlem a přidáme ostatní ingredience.

Nakonec vmícháme neoloupaná jablka pokrájená na drobné kostičky.

Vodou naředíme těsto zhruba na konzistenci bábovky.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do předehřáté trouby.

Pečeme při 190°C přibližně 15 minut - záleží na druhu trouby, každá peče jinak.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář