Jdi na obsah Jdi na menu

Bezlepkový beránek

K Velikonocům prostě beránek patří a jestli jste si mysleli, že nejde udělat zdravě, tady je důkaz že to jde.

 

1 tofu natural + 100 ml vody umixujeme do hladké kašičky

špetka soli

šťáva a kůra z 1 citronu - BIO ( ne chemicky ošetřený citron )

100 ml oleje

cca 5 - 6 lžic sladu, sirupu popř. medu 

100 g loupaných mandlí

hrst rozinek

vanilkovou esenci

100 g rýžové mouky

3 lžíce pohankové mouky ( zrovna ty 3 lžíce mi zbyly, tak jsem je tam dala )

200 g čirokové mouky

cca 200 ml vody

1/2 kypřícího prášku

 

K rozmixovanému tofu přidáme olej, citronovou šťávu, špetičku soli a sladidlo.

Vyšleháme a dále přidáváme co nejjemněji umleté mandle, mouky, kypřící prášek, esenci, citronovou kůru a postupně přiléváme vodu.

Nakonec vmícháme spařené a propláchnuté rozinky.

Vymažeme a vysypeme si zatím formu a pokud těsto trochu zhoustlo, trochu ho naředíme.

Konzistence přibližně jako na bábovku, ředíme opatrně !

 

Beránka pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C cca 15 - 20 minut.

Každá trouba peče jinak, takže teplotu i čas pečení uvádím pouze orientačně.

Špejlí vyzkoušíme propečenost beránka, musí být čistá nebo s drobky ale ne s mazlavým těstem.

 

Beránka jsem polila carobovou polevou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář