Jdi na obsah Jdi na menu

Napařovaný perník

Když má člověk chuť na buchtu, ale v šetrnější úpravě....                 1552653776572.jpg

 

3/4 hrnku oleje

oblíbené sladidlo podle chuti ( med, rýžový sirup, slad, .....)                                    

1 prášek do PERNÍKU

3 hrnky mouky ( já dala celozrnnou pšeničnou a trochu špaldové )

2 lžíce kakaa

2 lžíce doměkka uvařené rýže

voda dle potřeby ( ne úplně řídké těsto )

může být : rozinky, jiné sušené ovoce, trochu kokosu nebo mleté mandle, kousky ořechů.....

 

Vše smícháme a těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou formu nebo kastrůlek.

Přibližně do tří čtvrtin.

1552653542449.jpg

 

Naplněnou formu přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem, aby se vršek nepromáčel - bude na něj kapat voda vzniklá ze srážení páry.

Formu vložíme do parního hrnce nebo dáme na klasický pařáček.    img_20190315_110107.jpg

Přikryjeme poklicí a podle velikosti formy napařujeme .

Bábovičku z horní fotky jsem napařovala 25 minut.

Vyzkoušejte špejlí, jestli už se těsto nelepí.

 

Po napaření nechte perník zcela vychladnout.

Můžete ho polít carobovou nebo jinou polevou a dle chuti ozdobit.

 

Líbil se vám recept ? Sdílejte ho.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář