Třešňová bublanina z kvásku
Sladká, voňavá a měkkoučká bublanina, do které můžete místo třešní použít jakékoliv jiné ovoce.
Drobenka bublaninu povýšila do kategorie rajských moučníků.
Těsto jsem dělala úplně od oka, nějak jsem to nestihla odměřovat - hladové krky ječely a ječely.....
Do klasického nakynutého kvásku přidáme svoji oblíbenou mouku - já jsem použila špaldovou a celozrnnou pšeničnou.
Rozmícháme s vodou , špetkou soli a 3 lžícemi oleje.
Těsto osladíme trochou oblíbeného sladidla - tentokrát jsem použila domácí pampeliškový sirup.
Z předešlého dne mi zbyla velká hrst uvařených jahel, tak jsem je přidala do těsta.
Těsto jsem přikryté nechala ještě asi 3 h kynout a pak jsem ho přepravila na vymazaný a vysypaný plech.
Konzistence těsta je řidší než např. na vánočku, nesmí být moc hutné.
Těsto na plechu jsem pokladla vypeckovanými třešněmi z domácího kompotu a posypala drobenkou.
DROBENKA
Rýžová mouka
sušený slad
kokosový tuk
Místo rýžové mouky můžete použít třeba najemno namleté ovesné vločky apod...