Jdi na obsah Jdi na menu

Müsli tyčinky s quinoou

Dejte do nich hodně sušeného ovoce a oříšků či mandlí a můžete mlsat bez výčitek.

 

1 hrnek přebraných, propláchnutých  a okapaných ovesných vloček

1 hrnek uvařené bílé qunoi

4 lžičky lněného semínka namočit do 150 ml studené vody a po půl hodině dát povařit cca na 10-15 min ( až z nich bude sliz )

1 a 1/2 balíčku sušených meruněk ( 150 g )

1  balíček sušených švestek ( 100 g )

1/2 hrnku rozinek

1 nastrouhané jablko

1/2 lžičky skořice

1 lžíci slunečnicových semínek

hrst mandlových lupínků či hranolků, nebo oříšky ( kešu, lískové, vlašské ) nebo směs

cca 3 lžíce rýžového sirupu či jiného alternativního sladidla ( med, datlový sirup....)

2-3 lžíce pohankové mouky

 

Sušené ovoce spaříme vroucí vodou, chviličku necháme v oné vodě měknout a pak slijeme a propláchneme pod studenou vodou.

Meruňky a švestky pokrájíme na menší kousky.

Všechno smícháme a spojíme trochou mouky, aby všechno drželo pohromadě. Kvůli tomu též přidáme povařený lněný sliz ( i se semínky ).

Nandáme na plech vyložený pečícím papírem ve vrstvě cca 1 cm a ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny pečeme ( sušíme ) při 150 - 170°C.

 

TIP : Po upečení a částečném vychladnutí krájíme na čtverce nebo tyčinky.

         Můžeme je i polít carobovou polevou, posypat kokosem apod.

         Je to vhodná svačinka i na cesty.

         Nepřežeňte to s oslazováním, průběžně ochutnávejte - sušené ovoce je samo o sobě sladké.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář