Jdi na obsah Jdi na menu

Slaná cuketová buchta

Tahle buchta, nebo chcete-li nádivka , je výborná teplá i studená.

Přílohu zvolte jakou chcete, my měli brambory smíchané s pórkem a nastrouhanou salátovou okurkou, posypané mletým lněným semínkem a polité máslem.

 

500 g cukety                                                                                                                                           pa040406.jpg

1 cibule

4 stroužky česneku

150 g uzeného nastrouhaného tofu 

200 g mouky ( já dala půl na půl polohrubou a pšeničnou celozrnnou )

150 ml oleje                                                                                                              

1 prášek do pečiva

3 šťastná vejce nebo cca čtvrt hrnečku nabobtnalých chia semínek

sůl, trochu majoránky

 

Oloupanou cuketu nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Cibuli i česnek též nastrouháme.

Směs dáme do vymazaného a vysypaného pekáče, přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme cca 30 min při 190°C.

 

Na talíř si k buchtě nezapomeneme přidat kvašenou a syrovou zeleninu.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář