Jdi na obsah Jdi na menu

Omáčka na těstoviny

Dala jsem dohromady řepu a hlávkové zelí, orestovanou cuketu a bylo hotovo. Těstoviny se vaří samy.

Děti si vyžádaly těstoviny klasické ale pokud chcete mít oběd dokonalý, zvolte kukuřičné nebo třeba rýžové.

 

3 cibule

1 větší řepa ( cca 12 cm v průměru )

hrnek pokrájeného bílého zelí

olej, sůl

tymián

citronová a zázvorová šťáva

3/4 l zeleninového vývaru nebo vody

 

1 cuketa + 1 menší cibule + trocha oleje + sůl

 

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji a hned osolíme.

Přidáme na malé kostičky nakrájenou oloupanou řepu, rychle orestujeme, přidáme tymián a zelí a zalijeme vývarem.

Pod pokličkou vaříme doměkka a pak rozmixujeme tyčovým mixérem.

Omáčku dochutíme citronovou šťávou. Malý kousek zázvoru nastrouháme a v dlani z něj vymačkáme šťávu rovnou do omáčky.

Zázvor jsem zvolila z toho důvodu, že se zrovna ochladilo a měla jsem potřebu trochu se zahřát.

Ale i pokud je horko a vy chcete zrovna hubnout, zázvor si dejte, podpoří vaše hubnoucí úsilí.

 

Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájenou cibuli, osolíme a přidáme na plátky nakrájenou cuketu.

Pár minut restujeme, pokud by se cuketa začala připalovat, podlejte ji malinko vodou a dodělejte pod pokličkou.

Cuketa by neměla být rozbředlá, ale měkká a zároveň ještě křupavá.

 

Na talíř nandáme těstoviny, polijeme omáčkou a navrch dáme pár kousků osmažené cukety.

Aby byl talíř dokonalý, přidejte ještě kvašenou zeleninu a zelenou nať.

Já jsem jídlo ještě posypala čerstvě namletým lněným semínkem .

 

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho, prosím.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář