Jdi na obsah Jdi na menu

Omáčka s řapíkatým celerem

Po zimě je zas v prodeji řapíkatý celer, co s ním kromě polévky ? Proč ne omáčku ?

 

2 cibule

1 mrkev

1 kedluben

3 - 4 stonky řapíkatého celeru

olej, sůl, špetka mletého kmínu, mletý koriandr

cca 1/2 l zeleninového vývaru nebo vody

rýžová moukana zahuštění nebo kukuřičný škrob

rostlinná smetana dle chuti

 

Pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji a osolíme.

Přidáme na nakrájenou mrkev a po chvilce i nakrájený kedluben a celer.

Restujeme a po pár minutách vsypeme i koření, necháme zavonět a zalijeme vývarem.

Zeleninu dusíme až je měkká ale nerozvařená.

Zahustíme trochou mouky nebo škrobu a odstavíme.

Nyní vmícháme smetanu, promícháme a můžeme podávat.

 

Jako příloha je na talíři rýže basmati.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář