Jdi na obsah Jdi na menu

Omáčka z dýně a hrachu

1 velká cibule

hrnek dýně ( nejraději Hokkaido )

hrnek uvařeného hrachu

1/2 l zeleninového vývaru nebo vody zbylé po vaření hrachu

olej, sůl, umeocet

saturejka, mletý kmín

2 stroužky česneku

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme a přidáme na kostky nakrájenou dýni.

Společně ještě minutku opékáme, přidáme trochu mletého kmínu a saturejky a zalijeme vývarem.

Přibližně po 10ti minutách přidáme k dýni uvařený hrách a prolisovaný česnek. Vaříme do změknutí dýně.

Pokud vám nevadí syrový česnek, můžete si ho samozřejmě přidat po skončení varu. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a pak dochutíme umeoctem.

 

Jako přílohu jsme si dali kroupy a jednoduchý salát z uvařené červené řepy ( nahrubo nastrouhanou řepu zakápnout citronem a umeoctem a smíchat s nadrobno pokrájenou cibulí ).

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář