Omáčka s řapíkatým celerem
Po zimě je zas v prodeji řapíkatý celer, co s ním kromě polévky ? Proč ne omáčku ?
2 cibule
1 mrkev
1 kedluben
3 - 4 stonky řapíkatého celeru
olej, sůl, špetka mletého kmínu, mletý koriandr
cca 1/2 l zeleninového vývaru nebo vody
rýžová moukana zahuštění nebo kukuřičný škrob
rostlinná smetana dle chuti
Pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji a osolíme.
Přidáme na nakrájenou mrkev a po chvilce i nakrájený kedluben a celer.
Restujeme a po pár minutách vsypeme i koření, necháme zavonět a zalijeme vývarem.
Zeleninu dusíme až je měkká ale nerozvařená.
Zahustíme trochou mouky nebo škrobu a odstavíme.
Nyní vmícháme smetanu, promícháme a můžeme podávat.
Jako příloha je na talíři rýže basmati.