Bezlepkové tortilly
Jednoduché, rychlé těsto, se kterým se i dobře pracuje.
1/2 hrnku pohankové mouky
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1/2 lžičky soli
3 lžíce oleje
cca 3 lžíce studené vody
Vše smícháme, vodu přidáváme postupně po lžících, je možné že budete muset přidat i víc.
Těsto by mělo být tužší, ale dobře zpracovatelné, měkké.
Na čtvrt hodinky dáme těsto odpočinout do lednice, líp se pak válí. Potom na pomoučeném vále vyválíme z kousku těsta malou placičku, snažíme se vyválet tenkou.
Na rozpálené, nejlépe nepřilnavé pánvi (já ji potřela lehce olejem) smažíme každou placku po každé straně.
V těstě se začnou dělat postupně bubliny.
Konzumujeme pokud možno teplé, když vystydnou, nedají se zatočit.
To zas chutná mojí dceři, která je kouše takto křupavé a bez náplně.
Tortillu potřeme nejprve rostlinnou majonézou ( já dala Sojolku), můžeme ji i smíchat s Bio kečupem.
Pak plníme zeleninou a stočíme jako palačinku.