Jdi na obsah Jdi na menu

Bezlepkové tortilly

Jednoduché, rychlé těsto, se kterým se i dobře pracuje.

 

1/2 hrnku pohankové mouky 

1/2 hrnku kukuřičné mouky 

1/2 lžičky soli

3 lžíce oleje

cca 3 lžíce studené vody

 

Vše smícháme, vodu přidáváme postupně po lžících, je možné že budete muset přidat i víc.

Těsto by  mělo být tužší, ale dobře zpracovatelné, měkké.

Na čtvrt hodinky dáme těsto odpočinout do lednice, líp se pak válí. Potom na pomoučeném vále vyválíme z kousku těsta malou placičku, snažíme se vyválet tenkou.

Na rozpálené, nejlépe nepřilnavé pánvi (já ji potřela lehce olejem) smažíme každou placku po každé straně.

V těstě se začnou dělat postupně bubliny.

 

Konzumujeme pokud možno teplé, když vystydnou, nedají se zatočit.

To zas chutná mojí dceři, která je kouše takto křupavé a bez náplně.

 

Tortillu potřeme nejprve rostlinnou majonézou ( já dala Sojolku), můžeme ji i smíchat s Bio kečupem.

Pak plníme zeleninou a stočíme jako palačinku.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář