Domácí pizza
Domácí pizza vyjde levněji, máte přehled o surovinách a uděláte si přesně takovou, jaká vám chutná.
300 g špaldové nebo celozrnné pšeničné mouky
3 lžíce oleje
1/2 kypřícího prášku
1/2 lžičky soli
1/2 najemno nastrouhané mrkve
tolik vody, abychom vypracovali těsto, které se snadno rozválet
Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále ho vyválíme do tloušťky cca 1/2 - 1 cm a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Těsto můžeme válet i rovnou na plechu, je možno i přes potravinářskou folii, pak ho nemusíme sypat moukou.
Potírat ho můžeme buď kečupem bez chemických přísad, nebo "kečupem" vyrobeným z mrkve a řepy.
NÁPLŃ
pár žampionů
1 rajče
1 cibule
hrst pokrájených brokolicových růžiček
oblíbené koření na pizzu
Pokrájenou cibuli dáme osmažit na olej a přidáme oloupané a na kousky pokrájené žampiony.
Osolíme, přidáme brokolici a po chvilce vypneme.
Rajče nakrájíme na kousky nebo tenké plátky.
Vše naklademe na potřené těsto, lehce posypeme oblíbeným kořením a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C.
Pizza je hotová, když má nazlátlé okraje.