Vege pizza s cuketou
Na oblohu této pizzy jsem zvolila i cuketové matjesy z mého minulého receptu a byla to skvělá volba.
TĚSTO - 200 g hladké mouky
- 100 g špaldové mouky
- půl lžičky soli
- půl sáčku prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- tolik vody, aby šlo těsto snadno vyválet
OBLOHA - rajčata pokrájená na půlkolečka
- cuketové matjesy
- kečup z řepy nebo kečup bez éček
- osmažená cibulka
- kousek uzeného tofu
- pár tenoučkých koleček pórku
- pizza koření bez glutamátu nebo sušené oregáno apod...
PŘÍPRAVA - Přísady na těsto pořádně promícháme a vyválíme na cca 3-4 mm silnou placku. Tu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dál už jen poklademe oblohou. Nejdříve placku potřeme kečupem, poklademe cuketou a rajčaty, zasypeme cibulkou a pórkem, posypeme kořením, ale tofu necháme až na později.
Plech s těstem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca při 190°C 15 min. Chvilku před vypnutím pizzu posypeme nahrubo nastrouhaným tofu, počkáme, až v troubě zavoní a můžeme vyndat.
POZOR: každá trouba peče jinak, proto uvedený čas i teplotu přizpůsobte té svojí.
Tofu dáváme nakonec proto, že delším pečením by se úplně vysušilo a ztvrdlo, chce to jen chvilku nechat prohřát.