Jdi na obsah Jdi na menu

Podzimní bramboračka

2. 9. 2017

3 mrkve

1 cibule

1 petržel

40 g celeru

40 g dýně

4 lžíce pohanky

pohanková nebo rýžová mouka na zahuštění

olej, sůl, umeocet, libeček(pokud máte rádi), půl lžičky tymiánu, lžička majoránky, mletý kmín

2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření

2-3 stroužky česneku

cca 1 l vývaru či vody

4-5 brambor nebo 1 větší batát

lesní houby

 

 

Na oleji lehce osmahneme pokrájenou cibuli, osolíme a přihodíme na menší kostičky pokrájenou zeleninu.

Restujeme pár minut, přisypeme kmín a zalijeme vývarem.

Pokud chcete, vložte do polévky trochu libečku a 4 lžíce pohanky. Pokud vám nevadí brambory, přidejte je pokrájené do polévky, v opačném případě dejte batáty, jsou pro nás vhodnější. Nezapomeňte na houby a tymián.

Polévku vaříme do změknutí brambor (batátu). Můžeme zahustit, mouku pár minut povaříme.

Ke konci varu přidáme prolisovaný česnek a majoránku a vypneme.

Podle potřeby dochutíme umeoctem a na talíři sypeme pažitkou nebo petrželkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář