Jdi na obsah Jdi na menu

Pohankové těstoviny s červenou řepou

Pohankové těstoviny jsem při vaření osolila víc než obvykle solím a moc nám chutnaly.

S řepou se krásně doplňovaly a i barevně to vypadalo pěkně.

 

4 střední cibule

1 červená řepa ( cca 250-300 g )

půlka pórku ( zelená část )

1 stroužek česneku

půl lžičky tymiánu

olej, sůl, umeocet

uvařené pohankové těstoviny

 

Neoloupanou řepu uvaříme doměkka, necháme částečně vychladnout a pak oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji a osolíme.

Přidáme červenou řepu a pórek nakrájený na kolečka, tymián a prolisovaný česnek a dusíme dokud se všechna voda nevyvaří.

Po vypnutí dochutíme umeoctem a podáváme s těstovinami.

 

Hotové jídlo jsem ještě doplnila kopečkem kvašené zeleniny a posypala mrkvovou natí. Jakou malá ozdoba posloužila salátová okurka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář