Jdi na obsah Jdi na menu

Polentový knedlík

26. 9. 2017

Polenta je vlastně kukuřičná krupice předvařená v páře. Proto je rychle hotová, jen musíte při vaření dávat pozor, protože stříká z hrnce.

Polentu uvaříme podle návodu na obalu, ta, z které jsem dnes dělala knedlíky, byla 400gramová a vsype se do osolených 2 l vroucí vody. Sypeme ji po troškách, aby se neudělaly hrudky a ze stejného důvodu se stále míchá.

Vaří se 2-3 minuty.

Postupně začne houstnout a po vypnutí ji buď nalijeme do hrnečků a budou z ní knedlíky, nebo třeba na plech do vyšší vrstvy a pak ji můžeme krájet na kostky a třeba mazat nějakou zdravou pomazánkou.

Necháme úplně vychladnout a pak už můžeme porcovat.

 

TIP: Slanou polentu ( třeba právě knedlíky) můžeme i ozvláštnit např. nastrouhaným tofu nebo nastrouhanou mrkví, česnekem, osmaženou cibulkou a pod., které vmícháme do ještě horké polenty.

Fantazii se meze nekladou.

Polentový knedlík je dokonce možné využít do falešného bramborového salátu a i o tento recept se s vámi zase podělím.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář