Jdi na obsah Jdi na menu

Polévka husťačka

1 mrkev

1/2 pórku ( zelená část )

olej, sůl, celerová či libečková nať ( sušená )

3/4 hrnku ovesných vloček

1/2 hrnku uvařených fazolí azuki

1 stroužek česneku

mletý kmín

1 bobkový list, 2 kuličky nového koření

cca 1 litr zeleninového vývaru

 

Na tenké kostičky pokrájenou mrkev vhodíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme.

Osolíme, přidáme kmín, propláchnuté a přebrané vločky, nové koření a bobkový list a zalijeme vývarem.

Když mrkev začíná měknout, přidáme do polévky i pórek nakrájený na proužky a prolisovaný česnek i sušenou zelenou nať.

Úplně ke konci varu vhodíme do polévky předem uvařené azuki.

Polévku je možné ještě dochutit kvalitní sójovou omáčkou nebo umeoctem, popř. i pár kapkami vymačkané šťávy z čerstvého nastrouhaného zázvoru.

Na talíři ji můžete posypat zelenou natí .

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář