Jdi na obsah Jdi na menu

Polévka s červenou čočkou

27. 9. 2017

Do této polévky jsem zužitkovala zbytek kapusty a hlívy ústřičné. Díky červené čočce a ovesným vločkám můžeme toto jídlo pokládat za kompletní talíř - je tam zelenina, obilovina i luštěnina.

Nezapomeňte si polévku na talíři posypat zelenou natí a klidně můžete i semínky.

 

1 cibule

1 větší mrkev

50 g celeru

trochu kapusty ( měla jsem zbytek, asi tak půl hrnku)

hlívu ústřičnou

10 lžic červené čočky ( nemusí se namáčet )

3 lžíce ovesných vloček

zeleninový vývar, sůl, olej, sušená celerová nať, nebo tymián, mletý kmín

 

Pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, osolíme a chvilku restujeme.

Až máme zeleninu osmahnutou, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a hlívu, přisypeme trochu kmínu a tymiánu nebo celerové natě( tu je ale lepší přidat až nakonec).

Na sítu propláchneme studenou vodou přebrané ovesné vločky,  dáme je také do hrnce a zalijeme cca 3/4 l vývaru. Vaříme do změknutí kapusty, která se vaří nejdéle.

Červenou čočku si taky propláchneme, ale přidáme ji, až když kapusta začíná měknout. Pak ještě pár minut povaříme a když je i čočka měkká, vypneme a dle chuti můžeme dochutit kvalitní sójovou omáčkou Shoyu nebo Tamari.

Přestože je polévka dělaná na oleji, je lehká a určitě vám po ní těžko nebude.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář