Ranní miso polévka
1 mrkev
1/2 brokolice
1 petržel
rýžové široké nudle
zeleninový vývar
miso pasta, sůl
Vývar ohřejeme a vložíme do něj pokrájenou zeleninu, osolíme.
Ke konci varu přisypeme hrst rýžových nudlí a ještě tak 2 - 3 minuty povaříme.
Miso pastu přidáme do polévky až po uvaření, aby se varem nezničily enzymy. Dávám necelou půl lžičku na cca litr polévky.
Nejlíp se miso rozmíchává lžící v troše polévky v naběračce.
TIP : Pro začátečníky se nejlíp hodí miso ječmenné či rýžové.
Polévka by ideálně měla obsahovat 3 druhy zeleniny např. jednu kořenovou, jednu brukvovitou ( košťálovou) a jednu cibulovou. V této polévce máme zastoupenou jen kořenovou a košťálovou, ale i tak je velmi zdravá, posilující a díky misu doplňující energii.
Pokud máme, posypeme na talíři zelenou natí.