Jdi na obsah Jdi na menu

Pomazánka z červené čočky

15. 10. 2017

1 velká cibule

1 a 1/2 hrnku uvařené červené čočky

3 mrkve

2 menší petržele

mletý kmín, tymián, sůl, umeocet, olej, zázvorová šťáva

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a osolíme. Chvíli restujeme, aby se zelenina lehce opekla a mrkev pustila barvu.

Přidáme trochu kmínu a tymiánu a uvařenou čočku. Vypneme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

Dochutíme umeoctem a oloupeme si kousek zázvoru, nastrouháme ho najemno, a rukou z něj vymačkáme šťávu. Stačí pár kapek.

Pomazánku mažeme na pečivo, křupavé nebo pufované chlebíčky, nebo na slané palačinky.

 

TIP: Pokud pomazánku naředíme vývarem nebo vodou, dostaneme výbornou omáčku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář