Jdi na obsah Jdi na menu

Pomazánka z dýně a černé čočky

2 střední cibule

60 g dýně (použila jsem Hokkaido )

hrnek uvařené černé čočky

1/2 stroužku česneku

olej, sůl, umeocet, mletý kmín

lžíce zeleninového vývaru

 

Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji a osolíme. Přidáme k ní nastrouhanou dýni a smažíme až je dýně měkká.

Na poslední chvíli před vypnutím přidáme prolisovaný česnek a špetku kmínu.

Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme umeoctem. Podle potřeby naředíme vývarem.

 

TIP : Ochutit pomazánku můžeme i lžičkou oblíbené hořčice.

         Česneku jsem já osobně dala poloviční množství - děti by nadávaly, že je pálí pusa. Pro mě a manžela by byla ta půlka stroužku akorát.

         Dýni Hokkaido nemusíte loupat, pokud nemá vyslověně tuhou slupku ( většinou při delším skladování ).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář