Jdi na obsah Jdi na menu

Pomazánka z řepy

23. 10. 2017

Řepa je výborná podzimní zelenina a také se dá skladovat přes zimu. Obsahuje namátkou hořčík, vápník, draslík, sodík, železo, mangan a měď.

Podporuje imunitu a pomáhá proti zánětům.

Příznivě působí na střeva a zlepšuje kvalitu krve. Rovněž má silné antioxidační účinky, působí protinádorově.

Skvěle detoxikuje, obsažený betain pomáhá z jater odstraňovat škodlivý tuk a také zajišťuje tvorbu metioninu, díky kterému se játra prakticky pořád přirozeně a nenásilně detoxikují.

V kuchyni používáme i listy, např. v úpravě jako špenát. 

 

 

100 g uvařené řepy najemno nastrouhané

250 g polotučného tvarohu

sůl, lžíce lněného oleje ( pro začátečníky spíš lžička )

1/2 kelímku Sojolky nebo Tofunézy ( nemusí být )

jarní cibulka - bílá část - najemno nasekaná

 

Tvaroh osolíme a smícháme s řepou a dalšími ingrediencemi, mažeme na pečivo, křupavý chlebíček apod....

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář