Čočková pomazánka s pečeným česnekem
Barvou zvláštní ale moc dobrá pomazánka.
1 velká cibule
hrnek uvařené černé čočky
lžíce lehce opražených vlašských ořechů
4 stroužky pečeného česneku
sůl, olej
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli a hned osolíme.
Když začíná cibule lehce zlátnout, odstavíme. Cibuli smícháme s čočkou, ořechy i česnekem a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Můžete dál dochutit např. kvalitní sójovou omáčkou, trochou umeocta nebo oblíbenými bylinkami.
Já jsem zrovna pekla dýni a řepu a tak se ořechy i česnek přidaly na pekáč k zelenině. Ořechům stačila chvilička, pozor abyste je nespálili. Opražit je můžete i na suché pánvi.
Vzhledem k tomu, že jsem před pečením vše pokapala sójovou omáčkou, pomazánku jsem už nedochucovala.