Pomazánka z řepy
Řepa je výborná podzimní zelenina a také se dá skladovat přes zimu. Obsahuje namátkou hořčík, vápník, draslík, sodík, železo, mangan a měď.
Podporuje imunitu a pomáhá proti zánětům.
Příznivě působí na střeva a zlepšuje kvalitu krve. Rovněž má silné antioxidační účinky, působí protinádorově.
Skvěle detoxikuje, obsažený betain pomáhá z jater odstraňovat škodlivý tuk a také zajišťuje tvorbu metioninu, díky kterému se játra prakticky pořád přirozeně a nenásilně detoxikují.
V kuchyni používáme i listy, např. v úpravě jako špenát.
100 g uvařené řepy najemno nastrouhané
250 g polotučného tvarohu
sůl, lžíce lněného oleje ( pro začátečníky spíš lžička )
1/2 kelímku Sojolky nebo Tofunézy ( nemusí být )
jarní cibulka - bílá část - najemno nasekaná
Tvaroh osolíme a smícháme s řepou a dalšími ingrediencemi, mažeme na pečivo, křupavý chlebíček apod....