Jdi na obsah Jdi na menu

Pšenice dvouzrnka a bezpluchý oves s tempehem

200 g pšenice dvouzrnky

200 g bezpluchého ovsa

kousek mořské řasy

trochu soli

 

Obilí důkladně propláchneme pod studenou vodou.

Pak ho namočíme do vody buď přes noc nebo když chvátáme, jen třeba na hodinu.

Vodu z namáčení nevyléváme, vylili bychom i vylouhované cenné látky z obilí.

Obilí i s řasou dáme vařit podle návodu na obalu, já ho tentokrát vařila v tlakovém hrnci, jen jsem si nestopla dobu varu a neodměřila vodu. Příště se polepším, abych mohla dát přesný postup.

 

Uvařené obilí smícháme s dalšími ingrediencemi :

 

5 větších cibulí

4 mrkve

100 g celeru

půlka brokolice ( dala jsem jen růžičky )

jedno balení uzeného tempehu ( 190 g )

půlka balení česnekového ( nebo jiného ) tofu

olej, sůl

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, po chvilce přidáme na drobné kostičky pokrájenou mrkev a celer, osolíme a několik minut opékáme.

Zelenina nemá být syrová, ale také nemá být rozměklá - má být krásně křupavá. Takže ochutnávejte....

Brokolici dáme na pařáček a v páře ji necháme změknout, také tak, aby byla křupavá.

Zelenina se nám zatím opekla, tak ji v pánvi odhrneme na stranu a přidáme k ní na malé kostičky pokrájený tempeh.

Necháme ho jen zavonět a pak už vše smícháme s uvařeným obilím.

Směs dáme do vymazaného pekáče a povrch posypeme nastrouhaným tofu.

Vložíme do vyhřáté trouby a pustíme horkovzduch. Já ho měla puštěný asi 4 minuty při 220°C a takto nám to stačilo.

Jestli máte raději vše více zapečené, nechte směs v troubě déle.

 

TIP : Směs můžete samozřejmě ochutit svým oblíbeným kořením nebo bylinkami, česnekem apod....

         Nebo můžete obměnit zeleninu.

         Fantazii se meze nekladou.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář