Jdi na obsah Jdi na menu

Ranní miso polévka

13. 10. 2017

1 mrkev

1/2 brokolice

1 petržel

rýžové široké nudle

zeleninový vývar

miso pasta, sůl

 

Vývar ohřejeme a vložíme do něj pokrájenou  zeleninu, osolíme.

Ke konci varu přisypeme hrst rýžových nudlí a ještě tak 2 - 3 minuty povaříme.

Miso pastu přidáme do polévky až po uvaření, aby se varem nezničily enzymy. Dávám necelou půl lžičku na cca litr polévky.

Nejlíp se miso rozmíchává  lžící v troše polévky v naběračce.

 

TIP : Pro začátečníky se nejlíp hodí miso ječmenné či rýžové. 

         Polévka by ideálně měla obsahovat 3 druhy zeleniny např. jednu kořenovou, jednu brukvovitou ( košťálovou) a jednu cibulovou. V této polévce máme zastoupenou jen kořenovou a košťálovou, ale i tak je velmi zdravá, posilující a díky misu doplňující energii.

         Pokud máme, posypeme na talíři zelenou natí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář