Jdi na obsah Jdi na menu

Řezy paní kněžny

Tvarohovo - jablečná dobrota. Pokud nechcete dávat tvaroh, nahraďte ho bílým tofu povařeným 5 minut v ovocné koncentrované šťávě ( Clubíno ) nebo jen ve vodě a s rozinkami a pak ho rozmixujte tyčovým mixérem.

Ještě lepší je použít silken tofu ( hedvábné ).

 

TĚSTO :

200 g mandlí nebo vlašských ořechů

2 a 1/2 hrnečku špaldové mouky

4 lžíce sladu nebo medu

200 ml  oleje

špetka soli

 

1. NÁPLŇ :

3 vaničky měkkého polotučného tvarohu ( tj. 750 g )

1/2 sáčku vanilkového pudinku

1/2 hrnku rozinek

rýžový sirup

 

2. NÁPLŇ :

6 jablek

1/2 hrnečku rozinek

3/4 hrnečku ovesných vloček

lžička skořice, špetička soli ( pár zrnek )

 

Mandle nameleme na jemno a smícháme s ostatními ingrediencemi, pokud si olej trošku nahřejeme a vmícháme do něj slad, bude se se sladem lépe pracovat.

Měla by nám vzniknout spíš taková drobenka, jestliže se moc matlá, přidejte mouku a jestliže je moc suchá, přidejte opatrně olej.

Přibližně polovinu drobenky natlačíme do plechu nebo formy se zvýšeným okrajem a snažíme se vytvořit okraje, aby náplně nevytékaly.

 

Všechny odměřené rozinky do náplní zalijeme vroucí vodou a necháme tak minutu až dvě ponořené. Pak přes síto propláchneme pod tekoucí vodou.

Půl hrnku rozinek do 1. náplně smícháme s ostatními surovinami - sirupem osladíme dle své chuti. Pudinkový prášek je třeba pořádně rozmíchat metličkou.

Jablíčka nastrouháme na hrubo a smícháme se zbylými rozinkami, solí a skořicí.

Na suché rozehřáté pánvi lehce opražíme ovesné vločky - ne dohněda! Jen aby zavoněly. Pak je nameleme na jemno.

Vločky přidáme k jablkům a pořádně promícháme.

 

Na drobenku, kterou už máme připravenou na plechu, dáme nejdřív tvarohovou a pak jablečnou náplň.

Nakonec posypeme druhou polovinou drobenky.

 

Dáme péct do vyhřáté trouby cca při 190°C na 20 minut. Řezy vyndávám z trouby když je drobenka lehce nahnědlá - viz foto.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář