Jdi na obsah Jdi na menu

Řízek z hlívy ústřičné

Střídám různé typy obalování a tentokrát jsem zvolila tento s kukuřičnou strouhankou.

Kukuřičnou strouhanku můžete použít místo klasické rohlíkové, na obalení i třeba klasického masového řízku, pokud ho jíte.

Alespoň trochu si tak masný pokrm odlehčíte.

 

Opláchnutou hlívu rozebereme na jednotlivé kusy, ukrojíme nožičky a seřízneme je v místě napojení - jako když seřezáváme  např. tvrdý prostředek kapustového listu.

Postupně obalujeme v čirokové mouce  pak v osoleném vejci malinko naředěném vodou a nakonec v kukuřičné strouhance

Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji a osmažené klademe na papírové ubrousky, které z hlívy odsají přebytečný tuk.

 

Podáváme se zeleninovým salátem, kaší, k pečivu apod....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář