Jdi na obsah Jdi na menu

Rizoto s quinoou a řebříčkem

 

2 cibule

3 mrkve

2 kapie

1/4 pórku ( zelená část )

hrst zelených fazolek

hrst kukuřice

1 dcl zeleninového vývaru nebo vody

1 a 1/2 hrnku uvařené rýže

1 a 1/2 hrnku uvařené bílé quinoi

hrst listů řebříčku

olej, sůl

 

Pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme na kousky nakrájenou mrkev a osolíme.

Chvíli restujeme, pak přidáme fazolky, kukuřici, pórek a kapie pokrájené na nudličky.

Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Všechnu tekutinu necháme vyvařit.

Pak smícháme s uvařenou rýží a quinoou a nadrobno pokrájeným řebříčkem a podáváme třeba s tímto rychlým salátem :

 

Salát s pampeliškou

 

1 salátová okurka

2 - 3  rajčata

hrst mladých pampeliškových listů

2 - 3 listy bršlice

umeocet

 

Okurku nakrájíme na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na kousky, přidáme posekané listy a ochutíme umeoctem.

Můžeme posypat semínky.

 

Rizoto dozdobíme jedlými květy, např. sedmikráskami, které teď hojně kvetou.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář