Jdi na obsah Jdi na menu

Rýžové knedlíky s kurkumou

2 hrnky uvařené rýže

2 hrsti burizonů

hrst nasekané petrželky

1 lžíce lněného semínka

1 cibule

cca půl hrnku pohankové mouky

olej

sůl, kurkuma

 

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova a smícháme s ostatními ingrediencemi.

Kurkumy jsem dala cca lžičku - přizpůsobte své chuti.

Mouku přidávejte raději po troškách, můžete potřebovat míň nebo i víc mouky, záleží zda děláte knedlíky z ještě teplé rýže nebo vytažené z lednice.

V prvním případě stačí většinou jen zaprášit moukou, v druhém případě je třeba rýži navlhčit horkou vodou, aby se daly dělat knedlíky. Stačí trochu vody ! Já jsem přelila, takže jsem musela dát hodně mouky.

 

Na fotce jsou i knedlíky bez cibulky a kurkumy - bílé a také dobré.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář