Jdi na obsah Jdi na menu

Salát z červené řepy

1 řepa ( průměr cca 8 cm )

hrst hlávkového bílého zelí

citronová šťáva , sůl nebo umeocet

Tofunéza nebo Sojolka

 

Řepu uvaříme ve slupce, pak oloupeme a nastrouháme na hrubo. Zakápneme pár kapkami citronu a jemně osolíme nebo přidáme pár kapek umeocta.

Zelí nakrájíme na tenoučké nudličky a v dlani promačkáme - tím pěkně zkřehne.

Řepu a zelí smícháme dohromady a vmícháme cca půl kelímku Sojolky ( Tofunézy ).

Salát necháme tak 2 hodiny odležet a pak už si můžeme pochutnávat.

 

TIP : Hlávkové zelí můžeme zčásti nebo úplně nahradit zelím kvašeným, v tom případě jsme opatrní s citronem - já bych ho ani nedávala aby to nebylo moc kyselé.

        

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář