Jdi na obsah Jdi na menu

Salát z červené řepy s rostlinnou majonézou

Salátů z řepy se dá vymyslet několik, stačí jen obměnit pár ingrediencí.

A tak inspirací mi byl tento salát z červené řepy

 

1 střední řepa

1/2 hrnku domácího kvašeného zelí ( já měla zelí s mrkví )

pár listů ledového salátu

půlka cibule

rostlinná majonéza nebo tatarka

umeocet, citronová šťáva

 

volitelné : trošku nastrouhané mrkve, slunečnicová či dýňová semínka, vařené vajíčko....

 

Omytou řepu uvaříme ve slupce téměř doměkka a vychladlou nastrouháme nahrubo.

Přidáme kvašené zelí, najemno pokrájenou cibuli ( nemusí být ), pokapeme citronovou šťávou a umeoctem.

Po chvíli ochutnáme, pokud bude řepa příliš sladká nebo málo slaná, přidáme citronovou šťávu či umeocet.

Nakonec smícháme s na kousky nakrájeným ledovým salátem a majonézou.

Sypeme zelenou natí, zde např. listy z řapíkatého celeru.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář