Salát z červené řepy s rostlinnou majonézou
Salátů z řepy se dá vymyslet několik, stačí jen obměnit pár ingrediencí.
A tak inspirací mi byl tento salát z červené řepy
1 střední řepa
1/2 hrnku domácího kvašeného zelí ( já měla zelí s mrkví )
pár listů ledového salátu
půlka cibule
rostlinná majonéza nebo tatarka
umeocet, citronová šťáva
volitelné : trošku nastrouhané mrkve, slunečnicová či dýňová semínka, vařené vajíčko....
Omytou řepu uvaříme ve slupce téměř doměkka a vychladlou nastrouháme nahrubo.
Přidáme kvašené zelí, najemno pokrájenou cibuli ( nemusí být ), pokapeme citronovou šťávou a umeoctem.
Po chvíli ochutnáme, pokud bude řepa příliš sladká nebo málo slaná, přidáme citronovou šťávu či umeocet.
Nakonec smícháme s na kousky nakrájeným ledovým salátem a majonézou.
Sypeme zelenou natí, zde např. listy z řapíkatého celeru.