Jdi na obsah Jdi na menu

Smetanový salát s mrkví a daikonem

Sice už se ochladilo, ale když si dáme syrové zeleniny malou kopičku, rozhodně nám neublíží.

Lněným olejem podpoříme vstřebatelnost vitamínů ze zeleniny a dodáme si kvalitní Omega 3 nenasycené mastné kyseliny.

Proč jsou tyto kyseliny důležité nejen pro kojící ženy, si přečtěte tady , jeho účinky si přečtěte tady.

 

1 mrkev

1/4 daikonu 

lžička lněného oleje

sůl

1/4 kelímku rostlinné smetany

 

Očištěnou mrkev i daikon nastrouháme na jemno, trochu osolíme a přidáme lněný olej .

Pak už jen vmícháme rostlinnou smetanu a chvilku necháme odpočinout.

Podáváme k hlavnímu jídlu nebo k pečivu, na křupavé chlebíčky nebo samotný.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář