Jdi na obsah Jdi na menu

Silvestrovské špízy

Napadla mě ještě jedna dobrota a tou jsou špízy.

Můžete si je udělat z libovolných surovin, podle toho, co máte rádi a také mohou být ve dvou variantách - slané i sladké.

 

A postup ?

Na špejli napícháte třeba kousky opečených hub, olivy, kousky barevných paprik, cherry rajčátek, uzené tofu, tempeh, opečenou cuketu, okurku, kousek mrkve, brokolice, kousek upraveného seitanu, kostičky opečené polenty

Můžete je nechat syrové nebo si špíz posypte oblíbeným kořením nebo zastříkněte sójovou omáčkou a trochu opečte.

Ke špízům si také můžete naservírovat mističku s kvašenou zeleninou, nebo je máčet v dipu - v předchozím  silvestrovském článku se o dipech zmiňuji.

 

Na sladké špízy potřebujete ovoce. Syrové ovoce můžete kombinovat se sušeným, bude to i hezky vypadat.

Sladké špízy můžete případně doplnit mističkou s carobovou polevou či oslazeným a rostlinným mlékem naředěným hedvábným tofu, či tvarohem. Je to takový dip na sladko. Opražené ořechy či mandle vám ke špízům také určitě zachutnají.

Špízy se také dají pocákat např. datlovým sirupem - bude to vypadat, že jsou pocákané čokoládovou polevou.

 

Budu ráda, když mi dáte vědět, zda jste špízy zkoušeli a jak jste je nakombinovali.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář