Jdi na obsah Jdi na menu

Špaldové palačinky

27. 10. 2017

Už dlouho se chystám vyzkoušet palačinky ze zdravé mouky. Vzhledem k tomu, že dobře pojí, přidala jsem ke špaldové mouce i trochu pohankové.

Snažte se je jíst pořádně teplé, jak vystydnou, zgumovatí - což se dá řešit ohřátím.

 

Na odměřování jsem použila  200 ml hrneček a těsto vyšlo na 5 menších palačinek :

 

1 hrnek špaldové mouky

půl hrnku pohankové mouky

špetka soli, olej

300 ml vody

 

Všechny suroviny metličkou smícháme. Rozpálíme si nejlépe nepřilnavou pánev, do které dáme cca půl lžičky oleje a palačinky na něm postupně smažíme. Já jsem dávala trochu oleje před každou palačinkou, jak se pekly víc nasucho, byly spíš do křupava a my máme rádi nekřupavé.

Teplé palačinky zdobíme dle své chuti.

 

TIP : Na fotkách jsou palačinky plněné tvarohem oslazeným rýžovým sirupem, polité datlovým sirupem a ozdobené malinami.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář