Jdi na obsah Jdi na menu

Špendlíková buchta

Špendlíky nebo-li mirabelky, teď začínají dozrávat.

Jedna z možností, co s nimi, je tahle buchta.

Dáme si ohřát 1l vody, až bude teplá, vlijeme do ní cca 6 lžic sladu. Tak se nám slad pěkně rozpustí.

Přidáme špetičku soli a lžíci oleje, a půl lžičky skořice,  pořádně promícháme.

Větší plech posypeme kukuřičnou krupicí, polijeme ochucenou vodou a lžíci urovnáme, aby nebyla krupice nahrnutá na jednom místě, ale byla všude přibližně stejně.

Posypeme cca 180-200g rozinek a můžeme poprášit trochou kokosu nebo mletými mandlemi.

Mirabelky vypeckujeme, pokud máte rádi víc ovoce než těsta, dejte jako já 1kg, pokud naopak, pak dejte třeba jen půl kila špendlíků.

Rovnoměrně špendlíky rozložíme po plechu a opatrně přeneseme do trouby, pečeme přibližně 3/4 h na 190°C.

Upečenou buchtu můžete pocukrovat sušeným sladem nebo přelít nějakým sirupem- datlovým, rýžovým....

Pokud jste hodně "cukroví",asi vám tahle buchta bude připadat kyselejší.

Je třeba použít hodně zralé špendlíky, popř. přidat do těsta více sladu.

Ochutnejte a podle potřeby těsto před pečením doslaďte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář