Jdi na obsah Jdi na menu

Šťavnaté sušenky

Jak využít drť z odšťavňování  ovoce a zeleniny ? Upečte si sušenky !

 

1/4 hrnku oleje

hrnek a půl až dva hrnky drti ( já měla drť ze 2 jablek, 5 středních mrkví a 1 malé řepy )

3/4 hrnku ovesných vloček

2 - 3 lžíce sladu, sirupu či medu

1/2 hrnku jáhelné mouky

1/2 hrnku rozinek nebo brusinek

špetička soli

1/2 lžičky skořice

 

Ovesné vločky spaříme vroucí vodou, aby změkly. Nedáváme vody moc, aby v ní vločky vysloveně neplavaly - pokud to přeženeme, přebytečnou vodu pak vymačkáme rukou.

Potom je smícháme s drtí, sladem, solí, skořicí a olejem a nakonec vmícháme rozinky a mouku.

Z těstíčka by měly jít krásně dělat placičky, je mokré ale ne rozmočené.

Vždy uděláme v ruce kuličku a druhou rukou ji rozplácneme.

Placičky klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby.

Pečeme při 200°C  25 minut.

Sušenky nemají být nahnědlé, jen lehce zlatavé a úplně nejlepší jsou první den.

Potom začínají postupně tvrdnout a vysychat.

 

TIP: Do sušenek na plechu můžeme na ozdobu třeba vmáčknout půlku mandle, nebo je po upečení polít polevou.

Z tohoto množství ingrediencí vyšlo 28 sušenek.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář