Jdi na obsah Jdi na menu

Hruškovo - dýňová svačinka

Hrušky můžete nahradit jablky, bude to stejně dobré.

Je lepší dát ovoce v poměru k dýni půl na půl nebo i víc ovoce než dýně.

 

200 g dýně ( hokkaido nebo muškátové-máslové )

250 g oloupaných hrušek

mini špetička soli

malá hrst rozinek 

2 hřebíčky, popř. špetka skořice

agar, kukuřičný škrob nebo pudinkový prášek na zahuštění

šťáva z citronu

 

Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

Hruškám vyjmeme jádřinec a též pokrájíme.

Obojí vložíme do kastrůlku, přidáme sůl, hřebíčky, vodu - hladina vody bude zároveň s ovocem a dusíme doměkka.

Pokud se nám voda téměř vyvaří, trochu dolijeme.

Pak vyndáme hřebíčky a dýni s hruškami rozmixujeme. Můžeme i nechat sem tam kousky, nám to chutná víc než úplně hladké pyré.

Nyní zahustíme na konzistenci řidšího pudinku a přidáme spařené a propláchnuté rozinky.

Podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

 

Naléváme do misek či hrníčků a navrch můžeme ještě přidat samostatně podušené kousky hrušek.

Samozřejmě lze také již k dýni přidat víc hrušek a pak je měkké odebrat a použít na ozdobu, tím také ušetříme nádobí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář