Křupavé mlsání
Tahle zdravá svačinka drží pohromadě díky namočeným chia semínkům a díky opečeným vločkám a semínkům je krásně křupavá.
Příjemnou chuť podtrhuje ovoce - zde červený rybíz a meruňky.
1 hrnek jemných ovesných vloček
1/2 hrnku semínek ( dýňové, slunečnicové, lněné....)
1/4 hrnku mandlových lupínků ( nemusí být )
2 lžíce chia semínek namočených v 300 ml vody ( nabobtnalých )
2 lžíce medu nebo rýžového sirupu
pár kousků sezónního ovoce ( větší ovoce nakrájíme na malé kousíčky ), popř. pár rozinek
Nejprve namočíme chia semínka do vody a občas promícháme, aby se nedělaly hrudky.
Propláchnutá semínka ( dýňová a spol) restujeme na suché pánvi, dokud se z nich nevypaří všechna voda.
Pak k nim přisypeme jemné ovesné vločky které jsou nadrcené a mandle a společně ještě chvíli opékáme, dokud vše nezačne vonět.
Pánev odstavíme a vmícháme med, nabobtnalá chia semínka a ovoce.
Důkladně vše smícháme a poté směs naneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Lehce navlhčenou rukou směs pořádně umačkáme a dáme do vyhřáté trouby zapéct.
Já jsem mlsání v troubě nechala cca 15 minut při 160°C.
Hlídejte čas i teplotu, může se snadno spálit.