Jdi na obsah Jdi na menu

Podzimní švestkový pudink

 

Jestli také vaříte švestková povidla, přináším vám tip, co si počít se šťávou kterou švestky pustí.

Abych povidla nedělala příliš dlouho, část šťávy jsem slila .

Část jsem si naředili vodou a vypili a z části jsme si uvařili pudink.

 

1 pudinkový prášek nebo agar ( u agaru nemám odměřené množství )      p9250336.jpg

1/2 l švestkové šťávy

2 lžíce chia semínek

 

Ve studené švestkové šťávě rozmícháme důkladně pudinkový prášek, přidáme chia semínka a necháme pár minut nabobtnat.

Pak dáme vařit a za stálého míchání po dosažení varu vaříme 1 minutu.

 

Uvařený pudink nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a necháme zchladnout.

Můžeme jíst v miskách nebo pudink vyklopíme na talíř a ozdobíme podle své fantazie a chuti.

 

TIP : hodí se třeba posypat mandlovými lupínky či kokosem, lehce polít datlovým sirupem, či poklást pár kousky drobného ovoce.

Pudinkem můžete zalít i piškoty naskládané v misce.

Pro velké mlsaly je možné pudink polít carobovou polevou 

 

Sdílejte tuto jednoduchou svačinku se svými přáteli.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář