Podzimní švestkový pudink
Jestli také vaříte švestková povidla, přináším vám tip, co si počít se šťávou kterou švestky pustí.
Abych povidla nedělala příliš dlouho, část šťávy jsem slila .
Část jsem si naředili vodou a vypili a z části jsme si uvařili pudink.
1 pudinkový prášek nebo agar ( u agaru nemám odměřené množství )
1/2 l švestkové šťávy
2 lžíce chia semínek
Ve studené švestkové šťávě rozmícháme důkladně pudinkový prášek, přidáme chia semínka a necháme pár minut nabobtnat.
Pak dáme vařit a za stálého míchání po dosažení varu vaříme 1 minutu.
Uvařený pudink nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a necháme zchladnout.
Můžeme jíst v miskách nebo pudink vyklopíme na talíř a ozdobíme podle své fantazie a chuti.
TIP : hodí se třeba posypat mandlovými lupínky či kokosem, lehce polít datlovým sirupem, či poklást pár kousky drobného ovoce.
Pudinkem můžete zalít i piškoty naskládané v misce.
Pro velké mlsaly je možné pudink polít carobovou polevou
Sdílejte tuto jednoduchou svačinku se svými přáteli.