Trojbarevný pohár
Lehký dezert vhodný i jako svačinka pro děti.
1. VRSTVA
8 jablek
200 ml vody
1 hřebíček, špetka skořice
pár zrníček soli
1,5 vanilkového pudinkového prášku + 100 ml vody
Jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, vykrájíme jádřince a dáme do kastrůlku.
Přidáme skořici, hřebíček a sůl - pár zrníček - aby vytáhla z jablek sladkost, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
Potom vylovíme hřebíček a jablíčka rozmixujeme tyčovým mixérem.
Kastrůlek s jablky vrátíme na sporák a zavaříme do nich pudinkový prášek rozmíchaný ve 100 ml vody. Vaříme za stálého míchání dle návodu na obalu pudinku. Některému stačí minuta, jinému dvě minuty....
Jablečný pudink nalijeme do poháru nebo sklenice . Necháme částečně vychladnout a pokračujeme další vrstvou.
2. VRSTVA
250 g měkkého tvarohu nebo balíček natural tofu
rýžový sirup
Tvaroh či tofu osladíme podle své chuti a přidáme na jablečnou vrstvu do poháru.
3. VRSTVA
2 lžíce kokosového tuku ( možno nahradit olejem )
2 lžíce sladu
2 lžíce carobu
4 lžíce vanilkového pudinkového prášku
150 ml vody
V hrnku smícháme vodu s carobovým a pudinkovým práškem.
Do nerezového kastrůlku dáme tuk, zahřejeme a přidáme k němu slad. Pozor, snadno se spálí, takže musíme míchat a směs nechat jen trochu zpěnit - od krajů se budou dělat bubliny a barva začne světlat.
Přilijeme rozmíchaný pudinkový a carobový prášek a za stálého míchání 1 minutu povaříme.
Konzistence polevy by měla být jako pudink.
Touto vrstvou končíme.
TIP : Ještě lepší než natural tofu bude silken tofu ( hedvábné )
Natural tofu je třeba 8-10 minut povařit ve vodě.