Tvarohová svačinka
Inspirace z táborské přednášky....
6 lžiček čerstvě namletého lněného semínka
1 lžička medu
kousek syrového sezónního ovoce
100 g netučného bio tvarohu
3 lžíce lněného oleje
1 lžička medu
3 lžíce bio mléka ( já nedávám )
Volitelná přísada - skořice, carob, kakao....
Začínáme odshora - nejprve nameleme ( ne úplně na mouku ) nebo lépe nadrtíme lněné semínko.
Ihned ho v misce smícháme s medem tak, aby se semínka úplně obalila - vznikne lepkavá pasta.
Směs rozdělíme do připravených misek a na ni dáme kousek ovoce.
Tvaroh s olejem a dle původního receptu i mlékem našleháme tyčovým mixérem - vznikne tzv. krém.
Vmícháme do něj lžičku medu a dle chuti zvolenou přísadu.
Tento krém klademe do misek na semínka s ovocem.
Nepromícháváme, jíme tak, jak je to navršené - tzn. nejdřív krém, pak ovoce a pak semínka s medem.
Toto je ukázka preventivní i léčebné olejovo-bílkovinové stravy, jak ji praktikovala její zakladatelka - dr. Johanna Budwig.
NEPOUŽÍVEJTE předem namleté lněné semínko - nekupujte ho a nemelte si ho do zásoby.
Velice rychle žlukne a okamžitě s z něj uvolňují elektrony, které potřebujeme dostat do sebe a ne do vzduchu.
Též rozkrojené ovoce se má sníst ihned z téhož důvodu.