Jdi na obsah Jdi na menu

Svěží kedlubnová polévka

3 střední kedlubny

1 cibule

1 mrkev

cca 3/4 l zeleninového domácího vývaru

sůl, umeocet, olej, popř. rostlinná smetana

Cibuli pokrájíme na kostičky a lehce orestujeme na oleji. Hned osolíme, aby se nám sůl pořádně zabudovala do jídla a vhodíme kostičky kedlubnů a mrkve.

Zalijeme horkým vývarem nebo vodou a povaříme, až budou kedlubny měkké.

Potom rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. V případě moc husté polévky přidáme vodu nebo vývar, polévka by měla být krémová. Dochutíme opatrně trochou umeocta - pozor - je hodně slaný.

Můžeme zjemnit rostlinnou smetanou, nám to chutná i bez ní.smiley

Polévku ještě posypeme něčím zeleným, můžeme i semínky a podáváme.

Dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář