Jdi na obsah Jdi na menu

Svíčková po našem

4. 10. 2017

Tahle omáčka je vynikající i bez smetany. Pokud ale milujete smetanovou chuť, klidně do svíčkové rostlinnou smetanu přidejte. Ale až po skončení varu - aby se vám nesrazila.

 

1 cibule

3  mrkve

2 petržele

100 g celeru

5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, sůl, olej, umeocet, půl lžičky provensálských bylinek nebo tymiánu

cca 2 lžíce sladu

3/4 l zeleninového vývaru nebo vody

 

Cibuli pokrájíme a na rozpáleném oleji začneme smažit. Osolíme a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev i petržel a kousky celeru. Pomalu smažíme aby zelenina pěkně voněla a byla lehce opečená ( ne do hněda).

Potom přilijeme horký vývar, přidáme koření a bylinky a vaříme do změknutí zeleniny. Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme umeoctem a sladem.

 

TIP : Náhradou za slad může být med, také dodá příjemnou příchuť.

        Tentokrát jsem svíčkovou podávala s čočkovou sekanou, rýží a kvašenou zeleninou.

        

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář