Jdi na obsah Jdi na menu

Třešňová bublanina z kvásku

Sladká, voňavá a měkkoučká bublanina, do které můžete místo třešní použít jakékoliv jiné ovoce.

Drobenka bublaninu povýšila do kategorie rajských moučníků.

 

Těsto jsem dělala úplně od oka, nějak jsem to nestihla odměřovat - hladové krky ječely a ječely.....

 

Do klasického nakynutého kvásku přidáme svoji oblíbenou mouku - já jsem použila špaldovou a celozrnnou pšeničnou.

Rozmícháme s vodou , špetkou soli a 3 lžícemi oleje.

Těsto osladíme trochou oblíbeného sladidla - tentokrát jsem použila domácí pampeliškový sirup.

Z předešlého dne mi zbyla velká hrst uvařených jahel, tak jsem je přidala do těsta.

 

Těsto jsem přikryté nechala ještě asi 3 h kynout a pak jsem ho přepravila na vymazaný a vysypaný plech.

Konzistence těsta je řidší než např. na vánočku, nesmí být moc hutné.

 

Těsto na plechu jsem pokladla vypeckovanými třešněmi z domácího kompotu a posypala drobenkou.

 

DROBENKA 

 

Rýžová mouka

sušený slad

kokosový tuk

Místo rýžové mouky můžete použít třeba najemno namleté ovesné vločky apod...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář