Jdi na obsah Jdi na menu

Třešňový nákyp

Do nákypu se dá použít i jiné ovoce, výborný je třeba s meruňkami.

Je to i o rychlé přípravě, prostě jen smícháte obilí, ovoce a osladíte.

 

Nákyp je dělán ze zbytků obilí, od oka.

Do uvařených jahel , rýže (vařené se lněným semínkem) a cca hrsti uvařeného kuskusu jsem přidala třešňový domácí kompot, trochu mleté skořice a rýžovým sirupem jsem lehce osladila.

Přidala jsem i lžíci pohankové mouky, aby se nákyp nedrobil.

Nákyp jsem dala na vymazaný pekáč, přiklopila druhým pekáčem aby se nevysušil a pekla cca 15 min při 200°C.

 

Na talíři nákyp dozdobíme podle svého např. čerstvým ovocem, posypeme carobem či kakaem apod....

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář